Osnovni podaciBroj porcija: 4
Trajanje pripreme: 15 min
Vrsta jela: tartar
Glavni sastojak: tuna, avokado, sezam
Način pripreme: hladna priprema
Slijed: predjelo
Sastojci400 g fileta tune
1 zreli avokado
sok 1 limuna
soja umak
sezamovo ulje
sjemenke sezama
sol, papar
vlasac
alfa-alfa klice
PripremaSvježi odrezak tune očistite od kože i narežite na što sitnije kockice. Nastojte da komadići budu što manji, otprilike pola centimetra.
Umiješajte u nasjeckanu tunu sjemenke sezama, sezamovo ulje, soja umak te začinite šarenim paprom. Pažljivo promiješajte kako ne biste zgnječili nježno meso tune.
Zreli avokado prepolovite i odstranite kost. Ogulite koru i nasjeckajte na sitnije komadiće. U blenderu usitnite avokado dok ne postane kremasta jednolična masa, dodajte sok od limuna i sol kako ne bi potamnio te po želji popaprite.
Servirajte tunu u kalupu u obliku prstena. Pritisnite kako bi ostao kompaktni oblik male torte.
Skinite kalup, ukrasite alfa-alfa klicama.
Pokraj tune pokapajte kremom od avokada ili je servirajte u manjoj zdjelici na istom tanjuru.
Recept je preuzet iz Ljetne kuharice Večernjeg lista: "Zoran Gajić, Mali i slasni zalogaji".
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.