Osnovni podaciBroj porcija: 4
Trajanje pripreme: do 45 min
Vrsta jela: jela od mesa
Glavni sastojak: svinjetina, kus kus, limun
Način pripreme: pirjanje, pečenje na tavi
Slijed: glavno jelo
Sastojci450 g svinjske vješalice
morska sol
svježe mljeveni crni papar
3 žlice maslinovog ulja
2 režnja češnjaka, tanko narezati
¼ žličice ljute paprike u listićima
4 mrkve, oguliti i narezati na tanke komade
1 manji gomolj komorača, narezati na tanke kriške
¼ limuna, odrezati krajeve, očistiti od koštica i sitno nasjeckati
3 dl pilećeg temeljca
¾ šalice kus kusa
½ šalice zelenih maslina bez koštica, prepoloviti
¼ šalice lišća korijandera
PripremaMeso začiniti sa soli i paprom. Zagrijati 1 žlicu ulja u većoj tavi i peći odreske do srednje sirovog, oko 4 min sa svake strane. Premjestiti na tanjur.
Prebrisati tavu pa zagrijati preostalo ulje i pirjati češnjak i ljutu papriku miješajući oko 1 min, odnosno dok češnjak poprimi boju. Zatim dodati mrkvu, komorač i limun, začiniti sa soli i paprom. Kuhati uz povremeno miješanje oko 4 min dok povrće malo omekša i postane hrskavo.
U tavu uliti temeljac i zagrijati do vrenja a zatim umiješati kus kus. Maknuti s izvora topline, poklopiti i ostaviti 5-8 min da kus kus nabubri.
Zatim dodati masline, po potrebi još malo začiniti sa soli i paprom te nježno promiješati vilicom.
Meso narezati na kriške i položiti na kus kus.
Nakon serviranja na tanjure, jelo pošpricati s malo maslinovog ulja i ukrasiti korijanderom.