Hrana

Krumpir iz pećnice: Ličke 'pole'

Ličke jer potječu iz Like i najbolje su ako uspijete uloviti pravi lički krumpir,ali i 'glamočki' , 'nevesinjski' i svaki drugi dolazi u obzir.

 Krumpir iz pećnice: Ličke 'pole'

No, jednako tako će poslužiti i 'jasenički' ili bilo koji domaći iz vašeg vrta. S obzirom da imam domaći, rijetko kupujem, a 'pole' su za prste polizat.
Još ako je mladi mmmmm....

Sastojci:

75 dag krumpira
maslac
sol

Priprema:

Krumpir srednje veličine dobro operite (najbolje četkicom), prerežite po duljini napola, posolite, stavite u jače zagrijanu pećnicu na rešetku i pecite oko pola sata - već prema tome kako je krumpir debeo. Pečene 'pole' poslužite s maslacem ili kao prilog kuhanom kiselom kupusu.

Savjet

Pred kraj pečenja možete na pole staviti i ploške polumasnog sira (trapista, gaude ili edamera).

Starinske 'pole' oduševljavaju ljubitelje krumpira zbog jednostavnosti i zbog toga što krasno pristaju i najraskošnijem mesu, povrću, ali i posve jednostavnim i štedljivim kombinacijama sa sirom i slaninom te same uz raznovrsnu svježu salatu.

Dobar tek ....

  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: Gospari.hr
  • Objavljen: 29.11.2014 16:02
  • Posljednja izmjena: 29.11.2014 16:01
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.