MLJAC

Lagana zapečena palenta s povrćem

Ljeto je na svom vrhuncu, a s njime i sočni, uskusni plodovi koje nosi.

 Lagana zapečena palenta s povrćem
Sastojci: pola šalice instant palente, jedna i pol šalica vode, sol,  2 žlice parmezana, maslinovo ulje za kalup, 10-ak kriški tikvica i rajčice, 5 maslina, šaka bosiljka i vlasca i 80 g mozzarelle.
Priprema: Palentu skuhajte tri minute u kipućoj slanoj vodi. Skinite s vatre te umiješajte dvije žlice parmezana. Zatim je preselite u kalup za pečenje premazan maslinovim uljem. Poravnajte površinu i ostavite da se stisne oko 20 min. Pećnicu zagrijte na 200°C. Tikvice narežite na tanke ploške, posolite i nakon 10-tak min iscijedite. Rajčicu i masline također narežite. Mozzarellu naribajte ili narežite na ploške. Po palenti posipajte nasjeckani bosiljak i vlasac (malo ostavite za poslije). Zatim poslažite tikvice, rajčicu i posipajte masline te posolite po želji. Pecite 7 minuta pa posipajte i mozzarellu te pecite još 5 minuta. Nakon pečenja neka jelo odstoji 10 min te ga poslužite posipano ostatkom svježeg bosiljka i vlasca. 
  • Autor: gastro.hr
  • Foto: gastro.hr
  • Objavljen: 20.08.2013 07:50
  • Posljednja izmjena: 20.08.2013 07:45
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.