Osnovni podaciBroj porcija: 4
Trajanje pripreme: 30 min.
Vrsta jela: juha
Glavni sastojak: brokula, poriluk
Način pripreme: pirjanje, kuhanje
Slijed: juha
Sastojci3 žlice maslaca
3 veća poriluka, nasjeckati bijeli i svijetlo zeleni dio
6 žličica usitnjenog svježeg timijana
500 g brokule, krupno narezati
1 l pilećeg temeljca sa smanjenim udjelom soli
PripremaMaslac otopiti u većoj posudi, dodati poriluk i 4 žličice timijana pa pirjati na laganoj vatri dok poriluk omekša, 7 do 8 min. Zatim odvojiti pola šalice poriluka i sačuvati za kasnije.
U posudu dodati brokulu i temeljac te zagrijati do vrenja. Poklopiti i kuhati dok brokula omekša, 8 do 10 minuta.
Juhu izmiksati u blenderu ili pomoću štapnog miksera do kremaste konzistencije. Ako je juha pregusta, dodati još malo temeljca ili vode. Začiniti sa soli i paprom.
Juhu servirati u tanjure i posipati sa preostalim timijanom i prethodno izdvojenim pirjanim porilukom.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.