Osnovni podaciBroj porcija: 6
Trajanje pripreme: 120 min
Vrsta jela: kolač
Glavni sastojak: med, mlijeko, bijela čokolada
Način pripreme: kuhanje
Slijed: desert
SastojciMousse od bijele čokolade: 2 dcl mlijeka
2 žumanjka
5 dkg šećera
2 dkg želatine u prahu
1 vanili šećer
5 dkg bijele čokolade
0.3dcl tučenog slatkog vrhnja
Saća od meda: 7 dkg meda
2 dkg sode bikarbone
40 dkg šećera
14 dkg glukoze
5 žlica vode
Creme brulee od meda: 4 jaja
0.5 dcl slatko vrhnja
8 dkg cvjetnog meda
1 mahuna vanilije
PripremaMousse od bijele čokolade: Mlijeko zakipite s vanili šećerom. Žumanjke i šećer izmiješajte da budu pjenasti. Mlijeko skinite s vatre i dodajte u smjesu sa žumanjcima.
Želatinu koju ste prethodno namočili u hladnu vodu dodajte u smjesu i kuhajte još 1 minutu.
Stavite smjesu da se malo ohladi te u nju dodajte bijelu čokoladu.
kada je smjesa mlačna dodajte tučeno slatko vrhnje.
Punimo u željeni oblik.
Saća od meda: Kuhajte med, šećer, glukozu i vodu do zlatne boje.
Kada je smjesa zlatne boje maknite ju sa strane i dodajte sodu, sipajte u posudu za pečenje koju ste obložili s papirom. Ohladite i trgate na male komadiće.
Creme brulee od meda: Jaja mješajte s malo vrhnja. Ostatak kuhajte s mahunom vanilije.
Spojite smjese te kuhate na 120 Celzijevih stupnjeva 10 minuta.
Slasticu i recept pripremila je Mirjana Špoljar, slastičarka hotela Regent Esplanade.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.