Ukusno i fino

RECEPT DANA - Mediteranska salata s tunom

Osvježavajućom salatom od rajčica, maslina, krumpira probudite miris mora na vašem stolu.

 RECEPT DANA - Mediteranska salata s tunom

Osnovni podaci:

Broj porcija: 4
Trajanje pripreme: 20 min
Vrsta jela: salata
Glavni sastojak: Rio Mare salata
Način pripreme: kuhanje

Sastojci:

2 pakiranja Rio Mare Insalattissime Mais e Tonno salate
4 krumpira
desetak cherry rajčica
malo lisnate salate
peršin list
1 crveni luk
malo kapara
5-6 crnih okoštenih maslina
4 kuhana jaja

Dressing:

žlica dijon senfa
0,05 l maslinova ulja
0,05 vinskog octa
limunov sok od 1 limuna


Priprema:

Krumpir u kori kuhajte u slanoj vodi. Kada se krumpir malo ohladi, ogulite koru i narežete na ploške.
Jaja kuhajte tvrdo, kada se ohlade prepolovite ih. Ljubičasti luk ogulite, prepolovite i narežete na trakice. Cherry rajčicu operite i prepolovite. Lisnatu salatu operite i ocijedite, natrgajte na manje listove.
Peršin operite i nasjeckajte.
Kapare ocijedite, masline također i narežite ih na kolutiće.
Za izradu dressinga iscjedite limunov sok, dodajte žlicu dijon senfa, ocat, maslinovo ulje i posolite.
Pomiješajte sve sastojke osim jaja, dodate Rio Mare tuna salatu i prelijete dressingom. Salatu popaprite, posolite i dobro promiješajte.
Na salatu dodajte kuhano jaje i po želji prelijte s još malo maslinova ulja.


  • Autor: Gastro.hr
  • Foto: Gastro.hr
  • Objavljen: 02.04.2013 13:36
  • Posljednja izmjena: 02.04.2013 13:37

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.