Začinjena hrana

RECEPT DANA - Pikantna juha od rajčice

Pripremite začinjenu verziju popularne juhe!

 RECEPT DANA - Pikantna juha od rajčice
Osnovni podaci

Broj porcija: 4
Trajanje pripreme: 30 min.
Vrsta jela: juha
Glavni sastojak: rajčica, pinjoli, bosiljak
Način pripreme: kuhanje
Slijed: juha
Zemlja porijekla:
Način prehrane: mediteranska

Sastojci

4 ½ šalice sjeckane rajčice ili pelata sa sokom
¼ šalice pinjola
4 ½ žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
¾ šalice sitno nasjeckanog luka
4 režnja češnjaka, usitniti
1 žličica sjemenki komorača (anis), usitniti u plastičnoj vrećici
1/3 žličice (ili više po ukusu) suhe usitnjene ljute paprike
½ šalice usitnjenog svježeg bosiljka
1/3 šalice suhog bijelog vina
1 žličica suhog origana
svježe mljeveni crni papar

Priprema

Jednu šalicu rajčice usitniti u blenderu ili pomoću štapnog miksera. Dodati pinjole i miksati do glatke smjese, oko 1 minutu.
Zagrijati ulje u većoj posudi, dodati luk, češnjak, sjemenke komorača i ljutu papriku. Pirjati oko 5 minuta dok luk omekša.
Umiješati preostalu količinu rajčice, 2 žlice usitnjenog bosiljka, vino i origano. Zatim dodati i rajčicu sa pinjolima te promiješati. Kada juha zavrije, kuhati na laganoj vatri još 5-6 minuta da se arome povežu.
Začiniti sa soli i paprom te po želji dodati još ljute paprike. Prije serviranja posuti sa preostalim bosiljkom.



  • Autor: Gastro.hr
  • Foto: Gastro.hr
  • Objavljen: 08.04.2013 13:36
  • Posljednja izmjena: 08.04.2013 12:12

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.