Osnovni podaciBroj porcija: 4
Trajanje pripreme: 30 min
Vrsta jela: jela s mesom
Glavni sastojak: pile
Način pripreme: grill
Slijed: glavno jelo
Sastojci1 pile
2 kom rajčica
0,20 kg panceta
1 kg krumpir
sol, papar po potrebi
pola vezice peršina
0,10 l ulje
PripremaKrumpir očistimo i stavimo pržiti. Piletinu odvojimo batak i zabatak od hrpta, a prsa od prsne kosti i vrata. Zatim, batak i zabatak otvorimo s unutarnje strane uz kost tako da dobijemo odrezak (šnicl) a kost odstanimo.
Kad odstranjujemo kost uvijek ostavimo jedan dio kosti od batka. Špek narežemo u obliku kreste.
Rajčicu prerežemo na pola, pa s gornje strane zarežemo na nekoliko mjesta, najčešće u obliku ružice. Meso začinimo i pržimo na grilu. Isto tako pržimo i rajčicu i pancetu.
Kad je piletina gotova, krijesta dobila svoju formu, a rajčica se zapekla serviramo jelo.
Serviramo tako da svatko dobije i dio prsa, dio batka i zabatka. Na vrh dolazi kruna od špeka i ukrasimo rajčicom, a peršin prepržimo na roštilju i stavimo kao dekoraciju.
Jelo i recept pripremio je Branko Ognjenović, vlasnik kulinarskog studija Majstor Kuhar
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.