Sočna piletina

RECEPT DANA - Pile na američki način

Uz pomoć Branka Ognjenovića otkrivamo kako pripremiti sočno pile na američki način na grillu.

 RECEPT DANA - Pile na američki način
Osnovni podaci

Broj porcija: 4
Trajanje pripreme: 30 min
Vrsta jela: jela s mesom
Glavni sastojak: pile
Način pripreme: grill
Slijed: glavno jelo

Sastojci

1 pile       
2 kom rajčica   
0,20 kg panceta  
1 kg krumpir   
sol, papar po potrebi
pola vezice peršina    
0,10 l ulje

Priprema

Krumpir očistimo i stavimo pržiti. Piletinu odvojimo batak i zabatak od hrpta, a prsa od prsne kosti i vrata. Zatim, batak i zabatak otvorimo s unutarnje strane uz kost tako da dobijemo odrezak (šnicl) a kost odstanimo.
Kad odstranjujemo kost uvijek ostavimo jedan dio kosti od batka. Špek narežemo u obliku kreste.
Rajčicu prerežemo na pola, pa s gornje strane zarežemo na nekoliko mjesta, najčešće u obliku ružice. Meso začinimo i pržimo na grilu. Isto tako pržimo i rajčicu i pancetu.
Kad je piletina gotova, krijesta dobila svoju formu, a rajčica se zapekla serviramo jelo.
Serviramo tako da svatko dobije i dio prsa, dio batka i zabatka. Na vrh dolazi kruna od špeka i ukrasimo rajčicom, a peršin prepržimo na roštilju i stavimo kao dekoraciju.

Jelo i recept pripremio je Branko Ognjenović, vlasnik kulinarskog studija Majstor Kuhar
  • Autor: Gastro.hr
  • Foto: Gastro.hr
  • Objavljen: 27.04.2013 13:04
  • Posljednja izmjena: 27.04.2013 11:00

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.