Lagano glavno jelo

RECEPT DANA - Široki rezanci s bademima, orasima, rajčicom i rikolom

Laganija i slanija jela idealna su za ljetnu prehranu.

 RECEPT DANA - Široki rezanci s bademima, orasima, rajčicom i rikolom
Osnovni podaci

Broj porcija: 4
Trajanje pripreme: 25 min
Vrsta jela: tjestenina
Glavni sastojak: rezanci, rajčica
Način pripreme: kuhanje
Slijed: predjelo, glavno jelo

Sastojci

0,35 kg široki rezanci
0,20 kg cherry rajčica
0,05 kg bademi
0,05 kg rikola
0,05 kg orasi
0,05 l maslinovo ulje
Sol, papar po potrebi

Priprema

Široke rezance skuhajte da budu al dente.
Cherry rajčicu operite i narežite na četvrtine. U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte rajčice malo ih prepržite te im dodajte bademe, orahe i začinite sa soli i paprom.
Na kraju dodajte rikolu koju ste prethodno očistili i oprali. Kratko prepržite te dodajte rezance.
Kod posluživanja rezance možete posipati ovčjim sirom i parmezanom.

Jelo i recept pripremio je Branko Ognjenović, vlasnik kulinarskog studija Majstor Kuhar.
  • Autor: Gastro.hr
  • Foto: Gastro.hr
  • Objavljen: 30.04.2013 11:57

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.