Osnovni podaciBroj porcija: 4
Trajanje pripreme: 30 min
Vrsta jela: jela od ribe
Glavni sastojak: losos, jogurt, limun
Način pripreme: prženje na tavi
Slijed: glavno jelo
Sastojci400 g losos fileta, narezati na komadiće od 1 – 1,5 cm
3 kriške bijelog kruha, natrgati na manje komade
¼ šalice majoneze
1 jaje, razmutiti
½ žličice mljevenog korijandera
¼ žličice cayen papra
2 žlice usitnjenog vlasca
1 ½ žličice sitno naribane limunove korice
2 žlice maslinovog ulja
¾ šalice jogurta
1 žličica iscijeđenog limunovog soka
PripremaPomiješati losos, kruh, majonezu, jaje, korijander, 1 žlicu vlasca, 1 žličicu limunove korice i ½ žličice soli u homogenu smjesu. Začiniti sa paprom i formirati četiri tortice promjera 10 cm.
Zagrijati ulje u većoj tavi i peći tortice sa obje strane do zlatne boje, otprilike 6-7 minuta ukupno. Odložiti na papirnati ručnik da se upije višak ulja.
Pomiješati jogurt, sok limuna, ¼ žličice soli, žlicu vlasca i ½ žličice limunove korice u jednolični umak. Poslužiti uz pečene tortice od lososa.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.