Radnici odahnuli

Tvornica ulja Čepin ne ide u stečaj - sljedi privatizacija

Potpisivanjem sporazuma između IPK Tvornice stočne hrane i IPK Osijek d.d. o načinu rješavanja duga, zbog kojeg je bio blokiran račun Tvornice ulja Čepin, riješena je agonija 212 zaposlenih radnika - tvrtka ne ide u stečaj, već slijedi privatizacija.

 Tvornica ulja Čepin ne ide u stečaj - sljedi privatizacija
Predstavnici IPK Čepin u Ministarstvu


       Potpisivanjem sporazuma između IPK Tvornice stočne hrane i IPK Osijek d.d. o načinu rješavanja duga, zbog kojeg je bio blokiran račun Tvornice ulja Čepin, riješena je agonija 212 zaposlenih radnika - tvrtka ne ide u stečaj, već slijedi privatizacija, izvijestio je ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković.

Osim sinoć potpisanog sporazuma, Hrvatski fond za privatizaciju donio je odluku i o pozajmici IPK-u Osijek, koji će taj dug uplatiti Tvornici stočne hrane koja je imala pravo na ovrhu nad udjelima Uljare, kazao je.

Čobanković je izvijestio da su se sporazumne strane dogovorile da u roku od osam dana zaključe poseban ugovor o izvansudskoj nagodbi te da će vjerovnik IPK Tvornica stočne hrane najkasnije u roku od sedam dana povuči ovrhu nad poslovnim udjelima čepinske uljare, koja se također nalazi u sastavu IPK.

Banke vjerovnici, Zagrebačka banka i Partner banka deblokirat će žiro račun Uljare, kazao je ministar Čobanković, te naglasio kako su večeras potpisanim sporazumom i ugovorom koji će se potpisati „stvorene pretpostavke za transparentnu privatizaciju i nastavak rada tvrtke“. Napomenuo je kako je za rješavanje problema predsjednica Vlade Jadranka Kosor bila izuzetno zainteresirana, jer se radi o sudbini 212 radnika i njihovih obitelji, te je njezina pomoć bila itekako značajna.

Čobanković je radnike izvijestio i da će im ovih dana biti isplaćene dvije zaostale plaće, za listopad i studeni ove godine. (PortalOko, Foto: Dragan Matić/CROPIX)
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: Gospari.hr
  • Objavljen: 09.12.2010 08:13
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.