ZANIMLJIV RECEPT

ANTI-JUNK PIZZA: Možete ju jesti kad god poželite!

Na spomen pizze svima narastu zazubice, ali i svi odmah pomislimo na nezdravu, brzu hranu. No ona ne mora biti 'junk food' već izvrstan obrok prepun zdravih namirnica. Ako ste se zaželjeli pizze isprobajte naš najfiniji zdravi recept koji možete jesti bez grižnje savjesti

ANTI-JUNK PIZZA: Možete ju jesti kad god poželite!
Sastojci za tijesto:
- 150 g integralnog brašna
- 100 g bijelog brašna
- 1 žličica soli
- pola žličice smeđeg šećera
- pola vrećice suhog kvasca
- oko šalica mlake vode
- žlicu maslinovog ulja


Sastojci za pizzu:
-Umak od rajčice s malo smeđeg šećera i suhog bosiljka.
- Sir mozarella
- Narezani špek ili pršut
- Paprika
- Vrganji
- Patliđan
- Rukola
- Origano
- Masline

Priprema:
1. U većoj zdjeli pomiješajte brašno, kvasac, ulje, sol i šećer
2. Polagano ulijevati toplu vodu te rukama zamijesiti tijesto
3. Pripremljeno meko tijesto prekrite krpom i ostavite da odstoji oko pola sata, dok ne naraste.
4. Tijesto prebacite na radnu površinu koju ste posipali brašnom te ga razvaljajte
5. Protvan premažite maslinovim uljem, tijesto prebacite u njega te ga nafilajte sastojcima

Savjeti:
- Želite li tijestu dati zanimljivu aromu umjesto šećera dodajte med
- Umjesto bijelog brašna možete staviti kukuruzno
- Rukolu stavite na pizzu nakon što je izvadite iz pećnice
- Umjesto vrganja možete staviti bilo koju vrstu gljive
Talijansko pravilo glasi: 'Što manje sastojaka to finija pizza'. Ne pretjerujte i pretrpavajte je velikim količinama sastojaka.

  • Autor: zadovoljna.hr
  • Foto: zadovoljna.hr
  • Objavljen: 23.10.2013 15:55
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.