Kulinarske radionice

Besplatna radionica o vareniku na Pelješcu

Regionalna agencija DUNEA organizira kulinarsku radionicu posvećenu vareniku, tradicionalnom proizvodu Pelješca. Ova radionica će se održati u okviru projekta GUSTI, a sudjelovanje je besplatno.

Besplatna radionica o vareniku na Pelješcu

Regionalna agencija DUNEA najavljuje kulinarsku radionicu Varenik – poznati okus u novom ruhu, koja će se u okviru projekta GUSTI – Gastro UpScaled Tourist Itinerary in rural regions of Croatia and Italy održati u srijedu, 05. studenog 2025. s početkom od 17:00 sati u prostorima Muzeja vinogradarstva i vinarstva u Putnikoviću.

Pelješac će tako biti domaćin radionice posvećene vareniku, reduciranom vinskom moštu, tradicionalnom proizvodu poluotoka Pelješca koji je ekološki certifikat dobio kroz projekt TAKE IT SLOW, a kapitalizacija čijih projektnih rezultata se odvija upravo kroz projekt GUSTI. Fokus radionice je na primjeni varenika u suvremenoj gastronomiji, a cilj je približiti ovaj autohtoni proizvod široj javnosti te potaknuti njegovu promociju i veću uporabu u modernim kulinarskim praksama.

Radionica je otvorena za sve zainteresirane, a sudjelovanje je besplatno. Zbog ograničenog broja sudionika, molimo da sudjelovanje na radionici potvrdite na e-mail pperusko@dunea.hr, najkasnije do utorka 04.11.2025. godine u 15 sati.

Besplatna radionica o vareniku na Pelješcu dnz.hr
  • Autor: dnz.hr
  • Foto: dnz.hr
  • Objavljen: 03.11.2025 12:05

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.