'Blagdanska' detoksikacija organizma - u 72 sata

Ono što je vašem organizmu nakon ovakvih (fizičkih) stresova potrebno jest - kvalitetna detoksikacija, koju, uz ovaj jednostavni recept, možete obaviti u samo 72 sata.

'Blagdanska' detoksikacija organizma - u 72 sata

DUBROVNIK, 3. siječnja 2011. - Blagdani su za nekoliko dana i službeno gotovi. Za sobom su ostavili umor, nekoliko kilograma viška i mamurluk, u najboljem slučaju. Ono što je vašem organizmu nakon ovakvih (fizičkih) stresova potrebno jest - kvalitetna detoksikacija, koju, uz ovaj jednostavni recept, možete obaviti u samo 72 sata.

Riječ je o vegetarijanskih obrocima, kojima se može dodati malo piletine ili puretine. Budite iskreni, mesa ste pojeli u količinama dovoljnim za nekoliko tjedana...

Količine i namirnice u receptu potrebno je strogo poštivati, kako bi detoksikacija bila u potpunosti uspješna. Dakle, bez preljeva, dodatnog šećera, umaka i zaslađivača! Jedino što je dozvoljeno u neograničenim količinama jest - voda, a poslije svakog obroka preporučljivo je popiti i po šalicu zelenog čaja.

Doručak: U mikseru pripremite tri četvrtine šalice obranog mlijeka, pola banane, Šalicu s malinama i borovnicama, žlicu sirutke u prahu s okusom vanilije, četvrtinu žličice cimeta i pet kockica leda.

Ukoliko ne želite napraviti ovaj napitak, u obzir dolaze i crni čaj ili kava.

Ručak: Operite i očistite špinata po želji. Dodajte ljute papričice, malo svježe rajčice, mrkve, crnog luka, brokule i repe. Možete po želji dodati i krastavce, gljive i celer, te pola šalice crvenog graha. Sve začinite žličicom maslinovog ulja i neograničenom količinom octa.

Na kraju obroka pojedite crveni ili obični grejpfrut.

Užina: Pola šalice nesoljenih pistacija.

Večera: Neograničena količina ribe sa roštilja. Bakalar i losos su idealan izbor. Začinite ih limunovim sokom i crnim paprom. Kao prilog izaberite brokule kuhane na pari. (PortalOko/Blic)
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: Gospari.hr
  • Objavljen: 03.01.2011 08:59
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.