Hrana

Bota Šare napokon otvara Oyster& sushi bar u Zagrebu

Nigiri tuna, maki tuna, nigiri gof, oyster roll..., a sve s hrvatskim proizvodima. Točnije, samo domaći sastojci: skuša, palamida, zubatac, gof, kozica, neretvanski gambor, škampi i stonska kamenica.

Bota Šare napokon otvara Oyster& sushi bar u Zagrebu
Od sredine prosinca restoran Bota Šare Zagreb, u Zvonimirovoj 124, u svoju ponudu uvodi dalmatinski sushi, a u planu je i preuređenje cijelog restorana kako bi se uskladio s novom ponudom. Prvi Oyster&sushi bar „Bota“ otvoren je krajem 2010. godine Dubrovniku, a najveće je iznenađenje bio broj domaćih gostiju koji su oduševljeno prihvatili otvaranje takvog jednog bara.

Sushi bar je tako u jako kratkom vremenu dospio među prvih deset lokala u Dubrovniku, a nakon potvrđenog uspjeha ovog gastronomskog fusion koncepta isti se proširio i dalje prema Splitu. Tako je u centru Splita ove godine s radom započeo i drugi Oyster&sushi bar Bota.

No, dalmatinski sushi samo je kruna ove gastronomske priče. Obitelj Šare ugostiteljstvom se bavi već više od tri desetljaća, a ono što ih posebno izdvaja od ostalih je njihova EKO proizvodnja. Raznovrsno voće i povrće koje se služi u restoranima, proizvodi se uz mnogo ljubavi i truda na poljoprivrednom dobru obitelji Šare, a iz vlastitog obiteljskog uzgoja dolaze i kamenice, mušule i maslinovo ulje iz vlastitoga maslinika.

  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: Gospari.hr
  • Objavljen: 04.12.2014 23:08
  • Posljednja izmjena: 04.12.2014 23:07
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.