No, želite li doživjeti miris djetinjstva i stvoriti pravi blagdanski ugođaj u svom domu ovaj jednostavan recept isplati se isprobati.
Sastojci:- 1kg brašna
- 3 jaja + 2 žumanjka
- 25 dkg šećera
- 2 vanilin šećera
- 3 naribane kore naranče i 1 kora limuna ( neprskanih)
- 1 svježi kvasac
- 25 dkg masnoće (10 dkg masti +15 dkg maslaca)
- 5 dcl mlijeka
- prstohvat soli
Priprema:1.U posudi zagrijte 1 dcl mlijeka (ne smije biti prevruće) dodajte 1 čajnu žlicu šećera i 1 čajnu žlicu brašna, promiješajte i dodajte svježi kvasac. Ostavite da se sve diže, pokriveno kuhinjskom krpom. Brašno prosijati u zdjelu i ostaviti na toplom kako bi se ugrijalo.
2.Umutite 3 cijela jaja i 2 žumanjaka dok ne dobijete pjenastu smjesu, potom u nju dodajte šećer, vanilin šećer te ponovno izmiksajte dok smjesa ne postane homogena, a kristali šećera rastopljeni. Na kraju umiješajte naribanu koricu naranče i limuna te izmiješajte.
3.Na laganoj vatri rastopite maslac i mast (pazite da bude vrelo, ali da ne prokuha).
4.Prvu smjesu jaja i šećera dodajte u brašno i lagano izmiješajte, potom u nekoliko navrata ulijte masnoću uz neprekidno miješanje. Dodajte prstohvat soli i uzdignuti kvasac, ponovno sve izmiješajte i počnite dolijevati mlijeko uz neprestano miješanje.
5.Smjesu ostavite na toplom prekrivenu stolnjakom dok se ne udvostruči nakon čega ju je potrebno ponovno umijesiti i podijeliti na četiri jednake loptice. Pince prebacite na protvanj prekriven masnim papirom i ostavite da se dignu.
6.Pećnicu zagrijte na 150 stupnjeva, a oblikovane pince, nakon što se uzdignu oštrim škarama razrežite od sredine prema tri kuta čineći rezove dugačke oko 5 centimetara dužine. Pecite 30 minuta.
7. U međuvremenu napravite sirup od ½ dcl vode i 1 velike žlice šećera, dobro izmiješajte i nakon 30 minuta pečenja izvadite pince iz pećnice i premažite ih sirupom te pospite šećerom. Vratite pince u pećnicu na još 10 minuta, izvadite i dobro ohladite prije rezanja.
zadovoljna.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.