Sastojci:
- 200 do 230 g tamne čokolade
- 1/4 šalice kokosovog ulja (može i maslinovo)
- 3 žlice vode
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- prstohvat soli
Sastojci za ukrašavanje:
- 1/2 šalice kakaa u praku
- 1/2 šalice komadića pistacija
- 1/2 šalice mljevenog kokosa
Priprema:
1. Čokoladu razlomite na komadiće, ubacite u zdjelu te dodajte kokosovoulje i vodu.
2. Sastojke otopite na pari sve dok ne dobijete ujednačenu kremastu smjesu.
3. Zdjelu maknite s vatre, te smjesi dodajte ekstrakt vanilije i sol.
4. Smjesu spremite u hladnjak dok se čokolada ne ohladi, ali dok je još uvijek mekana.
5. Dlanovima oblikujte kuglice, uvaljajte ih u jedan od sastojaka za ukrašavanje te ih smjestite na papirnate košarice za praline.
6. Praline stavite u hladnjak te ih izvadite sat vremena prije posluživanja.
Izvor:
Zadovoljna.hr
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.