Sastojci:- 2 šalice vode
- 2 šalice glatkog brašna
- Svježe šljive ili džem po želji
- Sol (po želji)
- 2 do 3 žlice maslinovog ulja
Priprema:1. Zakuhajte posoljenu vodu te u nju dodajte brašno
2. Miješajte dok se brašno i voda povežu i ne obazirite se na grudice
3. Na radnu površinu posipajte malo brašna te na to stavite dobivenu smjesu iz lonca.
4. Ostavite da se barem malo ohladi (kako bi mogli mijesiti) te u nju dodajte maslinovo ulje i sol te sve zajedno dobro izmijesite rukama dok ne dobijete glatko tijesto bez grudica.
5. Tijesto narežite na komade, u svaki utisnite šljivu ili žlicom marmeladu te dlanovima oblikujte kuglice.
6. Dobivene knedle kuhajte u posoljenoj vodi dok ne isplivaju
7. Poslužite prelivene maslacem i prezlom, a po želji ih posipajte šećerom i cimetom
Savjet:- Volite li malo tvrđe knedle, u tijesto možete dodati jedno jaje
- Recept je dovoljna za četiri osobe, a želite li povećati ili smanjiti količinu dodajte ili oduzmite po šalicu vode i brašna
- Od istog tijesta možete napraviti i ukusne njoke
- Ako vam ostane knedli zaledite ih sirove jednu pored druge
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.