GASTRONIMIJA

ČUDO OD JEDNOG JAJETA: Ovaj kolač prkosi recesiji i nedostatku vremena!

Krenete li prelistavati knjige s receptima svojih mama zasigurno će vam pažnju privući zvučan naslov 'Čudo od jednog jajeta'. Čuveni kolač jedan je od onih koje su mame i bake uvijek imale pri ruci u slučaju dolaska nenajavljenih gostiju ili kod ispunjavanja želje za slatkim svojih najmlađih. Jednostavan recept čine sastojci koje više manje uvijek imamo u kuhinji i za čiju vam je pripremu potrebno odvojiti tek pola sata vremena

ČUDO OD JEDNOG JAJETA: Ovaj kolač prkosi recesiji i nedostatku vremena!
BISKVIT
Sastojci:

- 1 jaje
- 1 šalica šećera
- 1 šalica mljevenih oraha
- 1 šalica mlijeka
- ½ šalice ulja
- 1 šalica brašna
- 1 prašak za pecivo

Priprema: Istucite jaje i dodajte pola šalice šećera, te nastavite miksati dok ne dobijete gustu kremastu teksturu, potom dodajte mlijeko  i miješajući postepeno dodajte ostatak šećera. Potom žlicom umiješajte orahe i ulje, razradite i na kraju umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.

Sve dobro istucite mikserom i prelijte u pobrašnjeni i nauljen protvanj. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva oko 20 minuta.

Savjet: Biskvit mora biti sočan stoga je važno da ga ne prepečete. Nakon 15 minuta pečenja slobodno čačkalicom provjerite sredinu biskvita. Ukoliko na čačkalici ne ostaju tragovi smjese, možete ga izvaditi iz pećnice.

KREMA:
Sastojci:

- 1 puding od vanilije
- 3 dcl mlijeka
- 2 žlice šećera
- 15 dkg maslaca

Priprema:
Odvojite 1 dcl mlijeka i u njega umiješajte puding i šećer, ostatak mlijeka stavite u lonac da provrije. Smanjite vatru i u vrelo mlijeko polagano miješajući dodajte pripremljeni puding.

Kada sve provrije skinite s vatre i ostavite da se ohladi, pa potom umiješajte maslac i sve dobro razradite mikserom.

Na ohlađeni biskvit dodajte kremui posipajte ribanom čokoladom ili mljevenim orasima.

  • Autor: zadovoljna.hr
  • Foto: zadovoljna.hr
  • Objavljen: 07.12.2013 11:39
  • Posljednja izmjena: 07.12.2013 11:41
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.