Studija

'Čudotvorne namirnice' - mogu li smanjiti rizik od karcinoma?

U časopisu Nutrition and Cancer: An International Journal objavljen je službeni stav University of Minnesota pri čemu su znanstvenici naglasili kako ne postoje čudotvorne namirnice koje imaju mogućnost spriječavanja nastanka karcinoma.

'Čudotvorne namirnice' - mogu li smanjiti rizik od karcinoma?
Nadalje, autori su pozvali medije na kritičko razmišljanje te objavljivanje informacija koje su dobivene i potvrđene kroz brojne studije, a ne rezultate pojedinih studija rađene na malom broju ispitanika bez pravog znanstvenog pristupa.

Istaknuli su dvije odvojene studije, djelovanje flavonoida iz crvenog luka na smanjeni rizik od karcinoma jajnika te omega-3-masne kiseline iz brancina koje su prikazane kao činjenice, a u stvarnosti ima brojnih studija koji pokazuju upravo suprotne rezultate, prenose vitamini.hr

Znanstvenici su naglasili kako je bitno javnost osvjestiti o važnosti cjelokupne prehrane na zdravlje te njezinoj ulozi u spriječavanju karcinoma, pretilosti te ujedno i o važnosti tjelesne aktivnosti.
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: Ilustracija
  • Objavljen: 16.04.2013 19:08

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.