Ne propustite

Dani malostonske kamenice: Kušajte ih uz birana vina peljeških podruma

Priča o kamenici kao školjki afrodizijačkih svojstava poznata je od davnina kada su je na renesansnim gozbama dubrovačke vlastele sa zadovoljstvom kušali.

Dani malostonske kamenice: Kušajte ih uz birana vina peljeških podruma
Legenda o magičnim svojstvima ove školjke nije bila tajnom ni za austrijske careve koji su je često uživali na svojim jelovnicima. Gastro stručnjaci spominju da je kamenice najbolje služiti svježe otvorene i začinjene limunovim sokom.

 Kamenice su najzrelije i najukusnije u ožujku, kada se slavi blagdan Sv. Josipa (19.03.). U organizaciji Turističke zajednice, Peljeških vinara te malostonskih školjkara organizira se 17.3.2013.na rivi u Malom Stonu degustacija malostonskih kamenica uz birana vina peljeških podruma, nastupe kulturnih društava  i klapa te  stručno-znanstveni skupovi o uzgoju i prometu školjaka.


Dan kamenica 18032012 Grgo Jelavić/Pixsell
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: .
  • Objavljen: 11.03.2013 10:45
  • Posljednja izmjena: 11.03.2013 10:46

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.