Ugljikohidrati

DEBLJA LI KRUH? Mogli biste se itekako iznenaditi!

Jedete li još uvijek kruh ili ste među sve brojnijim dijelom pučanstva koje je reklo "ne" tom ugljikohidratu zbog straha od debljanja?

DEBLJA LI KRUH? Mogli biste se itekako iznenaditi!
Ako se trudite zadržati dah prolazeći pokraj pekarnice da vam miris ne bi poremetio odluku, možda će vas zanimati istraživanje provedeno u Australiji koje je utvrdilo da dokaza za tezu "kruh deblja" jednostavno - nema.

Istraživanje je provedeno nad 1000 žena u Australiji u dobi od 25 do 65 godina, a s ciljem razbijanja mitova o kruhu.

Istraživanje je pokazalo da žene, iako vole kruh, isti izbjegavaju jer smatraju da deblja. Čak 58% ožena izjavilo je da vjeruju da kruh deblja.

 43 posto žena izbjegava kruh kad žele skinuti kilograme, a 20 posto žena reklo je da osjeća krivnju kad pojedu kruh. Također, istraživanje je utvrdilo i kako Australske mame ograničavaju unos kruha svojoj djeci.

Više od trećine navelo je da traže zdravije alternative, ali da im nisu baš jasne zdravstvene smjerenice. Koliko i što smiju jesti, pitaju se.

- Otkako je dr. Atkins izdao svoju dijetu prije gotovo 30 godina, ugljikohidrati su nam postali neprijatelj. Danas žene zato više nisu svjesne dugačke liste dobrih stvari koje nalazimo u kruhu od cjelovitih žitarica. Ako izaberete pravi kruh, zdravstvene beneficije su velike, od bolje probave, više energije do poboljšanja  cjelokupnog zdravlja,  kazala je nutricionistica  Sharon Natoli.

Studije, kaže, kazuju kako osobe koje unose proizvode od cjelovitih žitarica imaju manju vjerojatnost da će biti pretile te navodi:

- Nema dokaza da kruh pridonosi nakupljanju kilograma. Zato, izabretite onaj od cjelovita zrna  i užvajte u pogodnostima koje dobivate iz vlakana, vitamina B, magnezija i željeza.
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: Ilustracija
  • Objavljen: 29.09.2014 13:37
  • Posljednja izmjena: 29.09.2014 13:36
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.