Pavliček je istaknuo kako ne smatra da je McDonald's dobitnik za vrijeme pandemije i lockdowna.
- Mislim da smo u pandemiji izgubili svi koji se bavimo ugostiteljstvom. Nama je pomogla diverzifikacija posla - dostava i drive in. Bez toga bi bila katastrofa. Kad se sve zbroji i oduzme, prošli smo relativno dobro. Tijekom prva tri mjeseca lockdowna imali smo goleme padove. Imali smo restorane koji su bili potpuno zatvoreni i neke koji su radili samo za dostavu - kazao je direktor osvrnuvši se na otvaranje novog restorana u Rovinju.
- Gdje god mi dolazimo, bio to Bjelovar ili Rovinj, prvo kontaktiramo gradsku upravu i razgovaramo s gradonačelnikom i dosad je suradnja uvijek bila na vrlo visokom nivou - istakno je te komentirao kako već dvije, tri godine gledaju Dubrovnik gdje planiraju otvoriti prvi McDonald's.
- Pri odabiru destinacije važni su još neki faktori: radna snaga, konfiguracija grada, cijene nekretnina. Ako netko ima tko nam može ponuditi neku lokaciju, samo neka se javi - poručio je generalni direktor McDonald'sa Hrvatska Pavel Pavliček za Jutarnji list.
Dubrovački dnevnik prvi je pisao kako veliki lanac brze hrane McDonald's napokon dolazi u Dubrovnik. Naime, franšiza već osam godina povremeno pregovara s tvrtkom koja je vlasnik zemljišta i zgrade u Gružu, tvrtkom Frendy. Navedena lokacija 'zapela' je u oko ljudima u McDonald'su kao idealna, pa i uvjetima koji se moraju zadovoljiti sukladno franšiznom ugovoru. Naime, ovo je jedna od rijetkih lokacija u kojoj se može organizirati rad restorana brze prehrane sa sjedećim mjestima, a ujedno i prodaja hrane i pića za korisnike koji dolaze s automobilima i preuzimaju hranu, takozvani Drive in.