Djeca začeta početkom godine podložnija su alergijama na hranu

Objasnili su kako su djeca, čiji fetalni razvoj završava u travnju ili svibnju, tri puta podložnija riziku od alergija na mlijeko i jaja.

Djeca začeta početkom godine podložnija su alergijama na hranu

      Djeca začeta početkom godine, čije prvo tromjesečje razvoja u maternici završava usred proljetne sezone, koju karakterizira cvjetanje biljaka i pojava velike koncentracije polena, podložnija su od ostale djece alergijama na hranu, ustanovili su finski znanstvenici.

Istraživanje su proveli na 6.000 djece rođene između 1. travnja 2001. i 31. ožujka 2006., stanovnika jugoistočne Finske. Objasnili su kako su djeca, čiji fetalni razvoj završava u travnju ili svibnju, tri puta podložnija riziku od alergija na mlijeko i jaja od one djece koja taj dio fetalnog razvoja završe u studenome ili prosincu.

Od 6.000 djece, koja su sudjelovala u istraživanju, 961 je podvrgnuto testovima na prehrambene alergene. Mogućnost pozitivne reakcije na testiranja osobito je povećana u prvoj godini života.
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: Gospari.hr
  • Objavljen: 20.10.2010 13:19
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.