Sastojci:- 700 g glatkog brašna
- prstohvat soli
- 3 žlice šećera
- 450 ml mlijeka
- 80 g svježeg kvasca (2 paketića) + 1 žlica šećera i 1 žlica brašna
- 3 žlice ulja
- 250 g maslaca
- 1 jaje (za premazivanje)
Priprema:1. Maslac stavite u zamrzivač na 1-2 sata (da se smrzne). Mlijeko zagrijte, neka bude toplo. Kvascu dodajte šećer i brašno i 150 ml mlijeka, ostavite na toplom da se digne. Ostatak mlijeka ostavite, trebat će vam za tijesto.
2. Brašno prosijte, dodajte šećer, sol i ulje. Nakon toga dodajte dignuti kvasac, promiješajte. Dodajte ostatak mlijeka i zamijesite tijesto.
3. Tijesto formirajte u kuglu i ostavite da se diže na toplom, treba se udvostručiti u veličini.
4. Kad se tijesto diglo, premjestite ga na pobrašnjenu površinu i razvaljajte u veliki pravokutnik (otprilike pola cm debljine). Smrznuti maslac naribajte ravnomjerno po cijelom tijestu. Nakon toga, tijesto zarolajte u duguljastu štrucu (rolajte tako da počnete s najdužom stranicom pravokutnika). Štrucu prerežite na 8 jednakih dijelova.
5. Svaki dio razvaljajte u krug i krug prerežite na 4 dijela (križno prerežite krug, da dobijete 4 trokuta). Svaki trokut zarolajte u kroasan, premažite jajetom, stavite na papir za pečenje. Pecite na 180°C, 11-13 minuta (ovisi i o jačini pećnice).
Savjet: Po želji kroasane možete puniti nutellom ili pekmezom okusa po vlastitoj želji. Ako ste u potrazi za novim načinom serviranja i novim okusom isprobajte ovaj umak od jabuka koji izvrsno odgovara svježim domaćim kroasanima
Umak od jabuka - za 2 osobeSastojci:- 2 velike jabuke
- 1-2 žličice šećera
- cimet
- 1 žličica maslaca
- 100 ml vode
- 1 žličica gustina
Priprema: Jabuke narežite na kockice, pošećerite i dodajte cimet. Maslac otopite na laganoj vatri i dodajte jabuke. Lagano ih propirjajte i dodajte vode. Pirjajte da jabuke omekšaju. Gustin razmutite u 2-3 žlice vode i dodajte jabukama. Pirjajte još minutu-dvije da se umak zgusne. Poslužite toplo.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.