Zeleni čistać

Dovoljan je samo gutljaj ovog napitka i uklonit ćete neugodan zadah!

Uz redovno pranje zubi, ispiranje usne šupljine ključno je u održavanju higijene usta. Naime jednostavan postupak uklanja ostatke hrane i nakupljene bakterije - uzročnike neprijatnog zadaha. Pa iako su vodice za ispiranje usta dostupne na svim policama trgovina njihove agresivne sastojke želimo izbjeći, zbog čega preporučamo da sami napravite prirodan i jeftin gutljaj koji eliminira 'bljak' zadah.

Dovoljan je samo gutljaj ovog napitka i uklonit ćete neugodan zadah!
Zeleni listići peršina imaju jaku i svježu aromu, a njihova intenzivna zelena boja koja ukazuje na obilje klorofila najbolji je prirodni borac protiv zadaha jer posjeduje antibakterijska svojstva.

Iako se žvakanje listića peršina preporuča netom nakon konzumiranja obroka koji u sebi sadrže uzročnike lošeg zadaha, čaj od peršina je praktičnija i učinkovitija metoda po pitanju eliminiranja loših bakterija u usnoj šupljini.

Sastojci:
- pola šake svježeg peršina
- ½ litre vode

Priprema:
U lončić stavite pola litre vode i dodajte nasjeckani peršin, te ostavite da kuha oko pet minuta. Nakon toga napitak procijedite, ohladite te konzumirajte nakon svakog obroka.
zadovoljna.
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: Ilustracija
  • Objavljen: 25.07.2014 10:24
  • Posljednja izmjena: 25.07.2014 10:21

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.