Reportaža

Dubrovnik se može pohvaliti prvim Ice barom i Korejskim restoranom u Hrvatskoj, pogledajte što vam nude! /FOTOGALERIJA/

U prekrasnom Onofrijevom kompleksu, na adresi Poljana Paska Miličevića 3, sredinom lipnja otvoreni su prvi Korejski restoran i Ice Bar u Lijepoj Našoj. Onofrio kompleks se prostire na dva kata, tik uz Onofrijevu fontanu u povijesnoj jezgri Dubrovnika.

Prelijepa terasa s dvadesetak stolova, decentno prizemlje te prekrasan prvi kat čine Korejski restoran vizualno veoma atraktivnim, a gastronomska ponuda tradicionalnih korejskih jela privlači i domaće i strane goste. Otvaranjem Korejskog restorana, Dubrovnik se zasigurno dodatno i kvalitetnije promovirao korejskim turistima, kojima je glavna preporuka „word of mouth“, te će mnogi od njih pričati svojim prijateljima i poznanicima o Dubrovniku kao o prekrasnom gradu gdje mogu pronaći i svoj mali kutak. 



Sukladno tome, u interesu svih nas je kvalitetno ugostiti korejske goste, ali i svima ostalima ponuditi nešto drugačije. Izvornu korejsku hranu priprema južnokorejski kuhar Kim. Cijene menija su više nego pristupačne, od 98 do 128 kuna. Za početak smo pripremili čak šest različitih menija za naše goste koji se pripremaju prema tradicionalnim korejskim receptima.  Preporuka kuhara našim čitateljima je svakako jelo KIMCHI – JJIGAE (Kimchi gulaš). Također vrijedi istaknuti BIBIMBAP (riža s govedinom i povrćem) .

Na drugom katu smještena je perjanica Onofrio kompleksa, prvi Ice Bar u Republici Hrvatskoj. Uz samo desetak istih Ice Barova u svijetu, i RH i grad Dubrovnik su dobili svoj Ice Bar! Unatoč imenu Ice Bar, priča nije tako jednosmjerna i jednostavna, već je prostor zamišljen kao svojevrsna galerija najvažnijih dubrovačkih znamenitosti u ledu. Tako smo uspjeli vjerodostojno prikazati Sv. Vlaha, Orlanda, kulu Minčetu te same zidine. Nažalost,  vlasnici nisu uspjeli pronaći dovoljno veliki prostor u Gradu u kojem bi uspjeli postaviti sve dubrovačke znamenitosti. U Baru je temperatura oko minus šest stupnjeva.


 
Cijena ulaznice je 85 kuna u što je uključena topla odjeća (tzv. Poncho), točeno Carling pivo ili koktel, ovisno što gost želi te boravak u samom Ice Baru u trajanju 25 minuta. Kako bi se gostima  omogućila maksimalno kvalitetna usluga te istinski doživljaj Ice Bara, broj posjetitelja je ograničen na maksimalno 30 ljudi odjednom. Ulazak je zamišljen po uzoru na svjetske Barove svakih 30 minuta.

Sponzorirani članak.
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: Marina Majić, PR fotke
  • Objavljen: 21.09.2014 11:03
  • Posljednja izmjena: 21.09.2014 10:55
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.