Zdravlje

Evo kako možete pripremiti VOĆE na gradele!

Evo kako pripremiti voće na roštilju...

Evo kako možete pripremiti VOĆE na gradele!

Vatra spremna. Graddele čiste. Vi ste u potrganim traper hlačama s maramom (nalik na gusarsku) zavezanom oko glave, još jednom krpom prebačenom preko ramena i hvataljakama u rukama. Sve se čini spremnim. Voće je narezano na veće komade i jedva čekate čuti cvrčanje sokova na roštilju.

Za svaki slučaj donosimo nekoliko savjeta:

  1. 1. Izaberite zrelo voće, ali još dovoljno čvrsto kako bi održalo oblik za vrijeme roštiljanja
  2. 2. Stavite voće u hladnu vodu na kojih 15 minuta kako bi bilo sočnije i imalo više soka (odnosi se na marelice, breskve i nektarine). Možete staviti i začine u vodu.; primjerice za breskve dodajte malo cimeta, ali lijep štih će dati i muškatni oraščić i kokosovo brašno.
  3. 3. Ako smeđi šećer prosipate po površini voća kako bi se karameliziralo pomiješajte ga s malo maslaca i zatim premažite, ali ne prtjerujte sa šećerom kako vam ne bi zagorilo
  4. 4. Voće će biti ukusnije ako ga premažete masnoćom, bilo nekim uljem (kokosovo), ali izbjegavajte maslinovo, ako se ne radi o slanoj kombinaciji; naš savjet-najbolje maslacem
  5. 5. Ako želite prošarano voće, lagano iscrtajte crte nožem po površini

A sad pravac-fotogalerija! /Dobra hrana/

  • Autor: Dobra hrana
  • Foto: Ilustracija
  • Objavljen: 23.07.2014 11:46
  • Posljednja izmjena: 23.07.2014 11:44
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.