- 2 cijela jaja
- 1 šalica šećera
- 1 šalica mljevenih oraha
- 1 šalica griza
- ½ šalice ulja
- 2 žlice glatkog brašna
- 2 oguljene i naribane jabuke
- 1 šalica ulja
- 1 vanilin šećer i 1 prašak za pecivo
Cijela jaja umutite sa šećerom u glatku smijesu te u nju dodajte ulje i polako miksajte. Griz i orahe umiješajte ručno te im dodajte jabuke. Po želji u ovu smjesu možete ubaciti grožđice namočene u rum, brusnice, marelice ili neko drugo suko voće koje volite. Orasi se mogu zamijeniti lješnjacima, bademima ili drugim orašastim plodovima koje volite.
Brašno izmiješajte s praškom za pecivo i naspite u smjesu te na kraju ulijte mlijeko i sve dobro izmješajte. Smjesu prelijte u kalup i pecite 30 minuta u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva.
Kada je gotov kolač možete posuti šećerom u prahu, kakaom ili od ostataka čokolade za kuhanje napravite glazuru te je prelijte po kolaču dok je još vruć. Kolač se može služiti i uz razne voćne umake, šlag ili sladoled,.
Recept je preuzet sa portala
namirnice.ba
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.