Iako smeđa riža zahtijeva dulje kuhanje od obične bijele, isplati se čekati! Naime, nerafinirane žitarice obiluju antioksidansima i vitaminima koji gode srcu. Osim toga, smeđa zrnca sadrže puno vlakana, važnih za zdravlje srca.Kako biste izbjegli tehniku pokušaja i pogrešaka, donosimo vam jednostavne savjete koji će vam pomoći u kuhanju savršene smeđe riže!
Savjet 1: Pripremite se za uspjehZa kuhanje smeđe riže cjelovitog zrna koristite posudu s pripadajućim poklopcem. Pripremajte ju u blago posoljenoj vodi. Nakon što voda s rižom zakuha, smanjite temperaturu i pustite da se lagano krčka.
Savjet 2: Koristite veliki lonac Rižu kuhajte u velikom loncu jer veća površina omogućava ravnomjernu raspršenost topline, čime se postiže konzistentna tekstura gotove riže.
Savjet 3: Sat je vaš najbolji prijateljIako smeđa riža obično zahtijeva 40 do 50 minuta kuhanja, njenu mekoću počnite provjeravati nakon 30 minuta kako biste izbjegli njeno prekuhavanje.
Savjet 4: Ispravan omjer je ključanKako biste izbjegli zagorijevanje riže ili njeno prekuhavanje, važno je odrediti ispravan omjer riže i vode. Za jednu šalicu riže potrebno je upotrijebiti 2 ½ šalica vode.
Savjet 5: Pustite ju da odstoji prije konzumacijeNakon što je riža kuhana, ostavite ju poklopljenu da odstoji barem 5 minuta. Ovaj "period mirovanja" omogućuje riži da se ohladiti i postane čvrsta, prenosi ordinacija.hr
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.