Reski okus čisti nepce i jezik od masti te priprema usta za nove okuse. Dobar izbor su cabernet sauvignon, merlot, syrah ili plavac. Svinjetina “traži” svježa vina koja u pozadini imaju dodatnu aromu kao što su bijeli sauvignon te chardonnay. Zbog masnoće joj pristaju i vina s ugodnim kiselinama poput rizlinga,prenosi
24sata.Slatkasta janjetina zahtijeva vina bogata taninom. Birajte nebbiolo, barolo ili barbaresco. Pečena piletina i purica slažu se sa chardonnayem i bijelim pinotom, a patka s crnim pinotom. Riba jakog okusa, poput tune, “traži” puna vina, mahom crvena. Lososu pristaju lakša vina, roséi ili mlade graševine.

Chardonnay je “partner” jastogu, a kamenicama treba svježina suhoga pjenušavog vina. Škampi sa žara dobro će se složiti s finim pošipom. Špageti s umakom od rajčice idu s mladom frankovkom, a lazanje trebaju jača vina od cabernet sauvignona, merlota, syraha ili našeg plavca... Okus vrhnja u umaku za tjesteninu najbolje će presjeći mlada malvazija. Sirevi gorgonzola i roquefort dobar su “partner” slatkim vinima od graševine i traminca.
Teške i tvrde sireve (parmezan) kombinirajte s odležanim crnjacima, a meki sirevi zahtijevaju vino čvrstog tijela - odležani chardonnay ili sivi pinot. Za čokoladni desert vino mora biti snažno, ali ne obvezno i slatko. Odlične su kasne berbe graševine napravljene kao suha ili polusuha vina. Ako je desert s jabukama, dobar izbor su polusuhi sauvignon ili rizling.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.