A to vjerojatno radite

Evo što nikada ne smijete učiniti s iskorištenim uljem nakon kuhanja?

Bliži se sezona pripreme masnih jela i prženja u dubokom ulju, pa vas moramo upozoriti na opasnu naviku ponovnog korištenja već upotrijebljenog ulja. Ako vam je život mio, bacite ga nakon svake upotrebe.

Evo što nikada ne smijete učiniti s iskorištenim uljem nakon kuhanja?
Dok u velikim gradovima smišljaju projekte kako u kanalizacijskim cijevima smanjiti pojavu odvratnih masnih nakupina koje začepljuju cijeli sustav, a čije uklanjanje zna koštati i nekoliko desetaka milijuna eura, kao što je to nedavno bio slučaj u Londonu, javnost se sve češće upozorava da se na pravilan način rješava kuhinjskih ulja i masti.

Ulje biste tako, prema napucima, trebali pustiti da se nakon prženja dobro ohladi, pa ga staviti u posudicu (koja nije predviđena za reciklažu) i baciti zajedno s ostalim otpadom iz kućanstva – u kantu za smeće.

Primjerice, možete ga uliti u pakiranje iskorištenog mlijeka s poklopcem ili neku drugu posudicu iz koje neće iscuriti. Što god napravili, ulje nikako nemojte prolijevati u sudoper, umivaonik ili toalet jer tako riskirate nastanak velikih nakupina u kanalizacijskom sustavu vašeg grada, ali i kućanstva.
  • Autor: magazin.net.hr
  • Foto: she.hr
  • Objavljen: 03.12.2013 14:18
  • Posljednja izmjena: 03.12.2013 14:19
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.