Bakalar je nezaobilazno jelo na dubrovačkim blagdanskim trpezama. Svaka domaćica ima svoje male tajne i način pripremanja ovog tradicionalnog jela. Posebno je svečano na Badnju večer kad se u ulicama ukrašenim lovorovim vijencima, ljutim narančama i svjetlima širi intenzivan miris bakalara i prikala, uz pjesmu kolendara.
Ove godine u čak dvadeset dubrovačkih restorana, kao uvod u proslavu Božića i Nove godine, od 20. – 24. prosinca, održavaju se Dani bakalara. Uz nezaobilazne prikle, suhe smokve i kupicu domaće rakije travarice , kušajte dubrovačke delicije od bakalara!
Posjetite dubrovačke restorane i konobe u Gradu, Gružu i Lapadu - Trattoriu Tezoro,Oyster & Sushi bar Bota Šare, Eden,Moskar,Pantarul,Gusta me,Abakus bar &restaurant Hotel Excelsior, Hilton Imperial,Wine bar Razonoda Pucic Palace,Kavana Teatar,Orsan,Ragusa,Rozario,Pupo,Otto,Mezzanave,Amfora,Dalmatino, Klarisu i Glorijet - i ove blagdanske dane uživajte u bakalaru!
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.