Od 23. do 26.listopada priređen je zaista bogat program kojim je obuhvaćeno ono najbolje što Dubrovnik u gastronomskom smislu nudi ove jeseni, a temeljeno je na našoj bogatoj tradiciji, organski uzgojenim namirnicama, domaćim specijalitetima i sjajnim kreativnim chefovima koji na suvremen način oblikuju gastronomsku ponudu i čije će se delicije kušati u dvadeset i osam dubrovačkih restorana tijekom festivala. Oblikovanje vizualnog identiteta za manifestaciju Good Food Festival povjereno je Studiu Joy in Design, autorice Katije Živković.
Posebno izdvajamo DUBROVAČKU TRPEZU , tradicionalni događaj kojim se obilježava i otvaranje manifestacije u četvrtak 23. listopada na Stradunu. Kroz sva četiri dana Humanitarna udruga DEŠA organizira tradicionalne radionice izrade bruštulanih mejndula, arancina, džema od ljute naranče, kontonjate i mantale. Predstavit će se i jedno od nekoliko ovogodišnjih izdanja dubrovačkih kuharica na engleskom jeziku pod nazivom „Dubrovnik Table“autorica Katije Živković i Mije Erak.
Organizira se i Festa od palačinaka za najmlađe i sve koji uživaju u ovom slasnom desertu uz klaunove, glazbu, Face painting .Turisti će biti u prilici obići staru gradsku jezgru na sasvim poseban način – agencija Dubrovnik Story nudi „Eat&Walk“ turistički obilazak putem kojega se posjetitelji upoznaju s dubrovačkom poviješću, tradicijom i gastronomijom.
Želite li večerati s poznatim chefom prava prilika za to je u subotu 25.listopada kad u hotelu Hilton Imperial gostuje poznati hrvatski chef Mate Janković koji priprema jelovnik od pet sljedova uz posebno vino uz svaki slijed. Njegov jelovnik predstavlja spoj kontinentalne i jadranske Hrvatske i zasigurno će biti pravi gastronomski užitak za posjetitelje.
Odličan gastronomski doživljaj također nas očekuje u nedjelju u Tovjerni Sesame, kad će nam vlasnica i šef restorana Marina Žibert Ercegović otkriti „Druge načine pripreme ribe“.
Za ljubitelje slastica i one koji će to tek postati, osmišljena je i tiskana mapa za sladokusce s petnaest slatkih specijaliteta dubrovačkih restorana, kafeterija i slastičarnica, pa se tu nalaze smokve u prošeku, torta od rogača, sladoled od ljute naranče, torta od skorupa, čokolade, naranača, mjendula, Stonska torta od makarula po receptu restorana Kapetanova kuća bit će i posebno predstavljena u petak 24.listopada.
Slatka popodneva u Imperialu, dobra knjiga o hrani ili kuharica iz neke od dubrovačkih knjižara, , zanimljivi filmski program Kinematografa Dubrovnik – sve će to začiniti dane dubrovačke dobre hrane , prvi GOOD FOOD FESTIVAL DUBROVNIK 2014.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.