Grad ujesen

GASTRONOMSKI DOGAĐAJ GODINE: U četvrtak počinje Good Food festival Dubrovnik

Novi jesenski događaj Good Food Festival Dubrovnik 2014. kojeg je osmislila i realizira Turistička zajednica grada Dubrovnika gastronomska je manifestacija i svojevrsna dopuna turističkoj ponudi grada u jesen.

GASTRONOMSKI DOGAĐAJ GODINE: U četvrtak počinje Good Food festival Dubrovnik
 Od 23. do 26.listopada priređen je zaista bogat program kojim  je obuhvaćeno ono najbolje što Dubrovnik u gastronomskom smislu nudi ove jeseni, a temeljeno je na našoj bogatoj tradiciji, organski uzgojenim namirnicama, domaćim specijalitetima i sjajnim kreativnim chefovima koji na suvremen način oblikuju gastronomsku ponudu i čije će se delicije kušati u dvadeset i osam dubrovačkih restorana tijekom festivala. Oblikovanje vizualnog identiteta za manifestaciju Good Food Festival povjereno je Studiu Joy in Design, autorice Katije Živković.

Posebno izdvajamo DUBROVAČKU TRPEZU , tradicionalni događaj kojim se obilježava i otvaranje manifestacije u četvrtak 23. listopada na Stradunu. Kroz sva četiri dana Humanitarna udruga DEŠA organizira tradicionalne radionice izrade bruštulanih mejndula, arancina, džema od ljute naranče, kontonjate i mantale. Predstavit će se i jedno od nekoliko ovogodišnjih izdanja dubrovačkih kuharica  na engleskom jeziku pod nazivom „Dubrovnik Table“autorica Katije Živković i Mije Erak.

Organizira se i Festa od palačinaka za najmlađe i sve koji uživaju u ovom slasnom desertu  uz klaunove, glazbu, Face painting .Turisti će biti u prilici obići staru gradsku jezgru na sasvim poseban način – agencija Dubrovnik Story nudi „Eat&Walk“ turistički obilazak putem kojega se posjetitelji upoznaju s dubrovačkom poviješću, tradicijom i gastronomijom.
Želite li večerati s poznatim chefom prava prilika za to je u subotu 25.listopada kad u hotelu Hilton Imperial gostuje poznati hrvatski chef Mate Janković koji priprema jelovnik od pet sljedova uz posebno vino uz svaki slijed. Njegov jelovnik predstavlja spoj kontinentalne i jadranske Hrvatske i zasigurno će biti pravi gastronomski užitak za posjetitelje.

Odličan gastronomski doživljaj također nas očekuje u nedjelju u Tovjerni Sesame, kad će nam vlasnica i šef restorana  Marina Žibert Ercegović otkriti „Druge načine pripreme ribe“.

Za ljubitelje slastica  i one koji će to tek postati,  osmišljena je i tiskana mapa za sladokusce s petnaest slatkih specijaliteta dubrovačkih restorana, kafeterija i slastičarnica,  pa se tu nalaze smokve u prošeku, torta od rogača, sladoled od ljute naranče, torta od skorupa, čokolade, naranača, mjendula, Stonska torta od makarula po receptu restorana Kapetanova kuća bit će  i posebno predstavljena u petak  24.listopada.

Slatka popodneva u Imperialu, dobra knjiga o hrani ili kuharica iz neke od dubrovačkih knjižara, , zanimljivi filmski program Kinematografa Dubrovnik – sve će to začiniti dane dubrovačke dobre hrane , prvi GOOD FOOD FESTIVAL DUBROVNIK 2014.
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: Ilustracija
  • Objavljen: 20.10.2014 15:22

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.