SAVJETI

Genijalni trikovi s hranom koja bi inače završila u smeću

Ne znate što s ostacima mlijeka ili vina, a ne želite ih baciti jer su dobri, ide vam na živce što je sladoled baš uvijek pretvrd za jelo pa morate čekati da omekša...

Genijalni trikovi s hranom koja bi inače završila u  smeću
Ovi genijalni trikovi s hranom uštedjet će vam novac jer viškove nećete baciti već pretvoriti u zgodne deserte i praktične dodatke jelima. Voće, povrće i začini stajati će dulje da ne počnu truliti, a sladoled iz zamrzivača više nikada neće biti pretvrd za jelo.

1. Sladoled u ledenici držite u vrećici za zamrzavanje koja se može zatvoriti. Zahvaljujući tom jednostavnom triku uvijek će biti savršene teksture za jelo. Više nikada nećete morati čekati sa žlicom u rukama da omekani.

2. Zamotajte vrh banana, koji ih drži na okupu, prozirnom folijom. Tako će stajati tri do pet dana duže nego inače, a da ne počnu trunuti. Ovaj trik posebno je koristan kod organski uzgojenih banana.

3. Svježe začine nemojte pustiti da propadnu ako ih ne trebate već ih osušite. To možete napraviti u mikrovalnoj ili običnoj pećnici, ili na zraku. Na kraju ih izmrvite prstima, spremite u posudice i napišite o kojem začinu se radi. Radite li to u mikrovalnoj, najprije ga složite na papirnati ubrus i drugim prekrijte. Tako će sačuvati boju i jači oklus.

4. Od ostataka mlijeka napravite ledene kockice. Jednostavno ga natočite u posudicu za led i ubacujte kockice u vruću kavu ili neka vam posluže za ledeno osvježenje od kave, voća... Na primjer, u blender ubacite ostatke voća, malo ruma i zaleđene kockice mlijeka. Izmiksajte, ulijte u čaše i uživajte u ledenom osvježenju.

5. Začinima sačuvajte svježinu tako da ih stavite u čašu vode (kao cvijeće u vazu), sve omotajte plastičnom folijom i stavite u hladnjak.

6. Ako salatu, celer ili brokulu zamotate u aluminijsku foliju i tek tada stavite u hladnjak, trajat će duže.

7. Začine ćete imati uvijek spremne za jelo ako ih nasjeckate, stavite u posudice za led i pelijete vodom. Zaleđene kockice zgodne su za jzge, variva i ostala jela. Ujedno ćete ih sačuvati ako su dugo stajali u hladnjaku.

8. Ostake vina u boci ulijte u posudice za led i zamrznite. Sljedeći put nećete morati otvarati bocu zbog malo vina za, naprimjer, dodavanje jelu ili desertu, , piše BuzzFeed.
  • Autor: 24SATA
  • Foto: ilustracija
  • Objavljen: 29.07.2015 13:32
  • Posljednja izmjena: 29.07.2015 13:25
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.