NE MOŽE BOLJE

GRAH S JANJETINOM Kulinarski spoj o kojem sanja svaki Hrvat

Ovim jelom oduševit ćete svakog ukućana i gosta.

GRAH S JANJETINOM Kulinarski spoj o kojem sanja svaki Hrvat

Sastojci:

  • 40 dag bijelog krupnog graha
  • 75 dag janjetine od plećke
  • 5 dag suhe slanine
  • 2 glavice luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 mrkva
  • 1 paprika babura
  • 1 žlica pirea od rajčice
  • 1 lovorov list
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • ulje
  • papar
  • sol

Priprema

Grah prethodnog dana dobro operite, namočite u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite u dosta hladne vode i kuhajte s nasjeckanim lukom, očišćenom mrkvom narezanom na kolute i očišćenom paprikom narezanom na rezance.

Posebno na ulju popržite meso narezana na manje komade, dodajte na kockice narezanu slaninu i zajedno malo popržite, pa uz podlijevanje toplom vodom pirjajte da meso posve omekša.

Tada pospite mljevenom paprikom i zajedno kratko popržite. Zatim skuhanom grahu dodajte pirjano meso, razvodnjeni pire od rajčice, lovorov list i nasjeckani i zgnječeni češnjak, posolite, popaprite i sve zajedno na laganoj vatri kuhajte oko 10 minuta.

Poslužite uz salatu od miješanog povrća spremljenoj za zimnicu.

  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: DD
  • Objavljen: 12.10.2019 10:24
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.