Recept dana

Gratinirana tjestenina s tunjevinom i povrćem

Za probavljanje tunjevine našem tijelu trebaju samo dva sata, što je dvostruko manje vremena nego za probavljanje svih vrsta mesa i tunjevina odlično paše s tjesteninom, brokulom i sirevima, a dokaz tome je i ovo jelo. U slast!

Gratinirana tjestenina s tunjevinom i povrćem
Opranu brokulu narežemo na cvjetove i prepolovimo ih, luk nasjeckamo, a punomasni sir naribamo. U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo brokulu i kuhamo ju 2-3 minute, a u tavu iznad vatre, na 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo ga na laganoj vatri. Nakon 2-3 minute u tavu s lukom protisnemo češnjak, dodamo ocijeđene komade brokule i tavu maknemo s vatre. U lonac s vrelom vodom od kuhanja brokule dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. Za to vrijeme u zdjelu ulijemo mlijeko, dodamo svježi kravlji sir i 2/3 naribanog punomasnog sira te dobro izmiješamo sastojke. Kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo u tavu s brokulom i lukom, prelijemo mješavinom mlijeka i sireva, dodamo tunjevinu s kukuruzom i nježno izmiješamo sastojke. Dobivenu mješavinu tjestenine, povrća i tunjevine premjestimo u vatrostalnu posudu, posipamo preostalim naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10-12 minuta. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
  • Autor: crochef.hr
  • Foto: Coolinarka.hr
  • Objavljen: 29.06.2013 13:46

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.