VRHUNSKI PREHRAMBENI PROIZVOD

GRČKI JOGURT Kralj u svojoj klasi

Grčki jogurt razlikuje se od klasičnog gustom, kremastom strukturom nastalom specifičnim načinom obrade.

GRČKI JOGURT  Kralj u   svojoj klasi
Naime, tradicionalnim cijeđenjem odvaja se sirutka te je za samo jedan gotov proizvod potrebna  litra i 0,6 decilitara mlijeka.

Upravo zbog načina obrade nudi niz prednosti za ljudski organizam, kao i količinom sadržanih makronutrijenata.Naime, znatno niža razina laktoze te za tri puta uvećan udio bjelančevina  u donosu na obični jogurt, čine ga ako probavljivom namirnicom.

Nedostatak mliječnog šećera ogleda se u fizičkim pokazateljima poput smanjenog osjećaja gladi i ubrzane probave.Sadrži i dobre bakterije, probiotike, koji uravnotežuju cijevnu floru. Reflektivno se to odnosi na imunološku osnaženost i pojačan otpor organizma u borbi s  različitim bolestima.

Uz sve do sad navedeno, nužno je istaknuti da sadrži vitamin B12. Važan konkretno za proizvodnju crvenih krvnih zrnaca koja drže aktivnim sive stanice mozga te štede cjelokupni živčani sustav.

No, kupovina grčkog jogurta često predstavlja izazov, jer grčki izgled ambalaže ne jamči da se uistinu i radi o ovom visokokvalitetnom mliječnom proizvodu. Često se dodatkom aroma i različitih okusa poništavaju njegova prehrambena svojstva, stoga je potrebno obratiti pozornost na deklaraciju proizvoda i uvjeriti se u postojanje spomenute razine bjelančevina , vitamina B12 te izostanak ugljikohidrata.

K.Đ.
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: pixabay.com
  • Objavljen: 04.04.2017 12:19
  • Posljednja izmjena: 03.04.2017 23:22

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.