Trikovi stručnjaka

Hrskava pohana piletina iz kućne radinosti

Ako su i vama roditelji barem jednom tjedno kuhali, pržili ili pekli piletinu, nalazimo da ćete se lako pronaći u ovom receptu. A kada pokušate pripremiti najpoznatiju svjetsku perad prema uputama koje slijede, fast food lanci bi se mogli prilično zabrinuti za svoju budućnost...

Hrskava pohana piletina iz kućne radinosti
Za početak, u brašno dodajte sol i papar, a odmah nakon njih luk, češnjak i papriku u prahu. Sve to dobro izmiješajte i ostavite sa strane. Uzmite novu zdjelicu i u njoj razbijte jedno jaje i dodajte mlijeko.

Sljedeći korak tiče se piletine. Budite sigurni da imate krilca ili batke, a ako baš želite pileća prsa - na njima obavezno mora biti kožica, zbog kasnije hrskavosti. Komade piletine umočite u smjesu jaja i mlijeka, a nakon toga u smjesu koju smo napravili na početku. Budite sigurni da ste umiješali vrlo dobro i obilno, a to ćete najbolje postići ako komad umačete u prvoj smjesi, a potom u drugoj, i tako naizmjence.

Sljedeći korak je spremanje piletine, za što vam je potrebna duboka i uljem napunjena tava. 10–15 minuta prženja biti će dovoljno i piletina će poprimiti boju kao da je spremana u nekom restoranu!

Dobar tek!
  • Autor: punkufer
  • Foto: ilustracija
  • Objavljen: 29.06.2015 14:14
  • Posljednja izmjena: 29.06.2015 14:13
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.