Hrana

Ideja za ukusan nedjeljni ručak: Pečeni svinjski vrat sa zeljem i prilozima

Pravo je vrijeme za konkretna zimska jela.

Ideja za ukusan nedjeljni ručak: Pečeni svinjski vrat sa zeljem i prilozima
U Austriji se, pogotovo u hladnijim vremenima, uz pečeni svinjski vrat poslužuje dinstano zelje i kuhani krumpir. To je ono što je izvorno austrijsko - dinstano zelje i kuhani krumpir kao prilog. 

SVINJSKI VRAT I PRILOZI 

svinjski vrat
300 grama krumpira
3 kom luka
2 kom jaja
250 grama glatkog brašna
400 grama mrkve
200 ml slatkog vrhnja
150 grama maslaca
svježi peršin
1 kom muškatni oraščić
pola glavice celera
1 kom teleća kost
1 žlica koncetrata rajčice
150 ml crnog vina
1 kom lovorov list
1 kom klinčić

Cijeli komad vratine trebate posoliti i lagano premazati sa senfom. Obavezno ga 'našpikajte' sa češnjakom, može i s mrkvom, a ako ćete ga ostaviti preko noći u marinadi, morate ga zaliti i uljem. Meso stavite peći na masti u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite oko sat i pol. Tijekom pečenja zalijevate meso vlastitim sokom i dodajte još vode ili temeljca po potrebi.

Meso izvadite iz pečnice kada je gotovo i pustite da malo odstoji kako bi se sokovi upili. Servirajte toplo uz pečene krumpire kao prilog, ili u hladnijim vremenima uz dinstano zelje i kuhane krumpire, te sezonsku salatu.

Recept: Anka Cvitanović

  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: Gospari.hr
  • Objavljen: 29.11.2014 19:39
  • Posljednja izmjena: 29.11.2014 19:38
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.