Sastojci za 16 kolača
Čokoladni ježići:
10 dag maslaca,
6 dag šećera,
malo soli,
16 dag brašna,
1 omot praška za puding od vanilije,
15 dag šećera,
25 dag omekšanog maslaca,
4 dag kakaa ,
1 ploča biskvita kupljenoga gotovog ili načinjenog kod kuće,
5 dag šećera,
1/2 šalice vode ,
10 dag badema narezanih na štapiće,
30 dag masne čokoladne ocakline,
Čokoladni ježići imaju otprilike 2015 /480 kalorija po komadu. Zamijesite prhko tijesto za kolač od maslaca, šećera, soli i prosijanog brašna. Zamotajte ga u aluminijsku foliju ili pergament , pa stavite na 2 sata u hladionik. Izrežite od kartona ovalni oblik dugačak 7 cm zašiljen s jedne strane. Zagrijte pećnicu na 200°. Razvaljajte tijesto da bude debelo 1/2 cm, pa uz pomoć šablone izrežite 16 oblika za ježiće. Izrezane oblike pecite 8-10 min na srednjoj prečki, zatim ih pustite da se na rešetki dokraja ohlade. Pomiješajte prašak za puding sa 3 žlice mlijeka i žutanjcima. Pristavite preostalo mlijeko sa šećerom. Kad provre, umiješajte prašak za puding otopljen u mlijeku i miješajte. Maknite puding sa vatre neka se ohladi. Miješajte maslac da se počne pjeniti. Kada puding i maslac budu iste temperature, u maslac umiješajte žlicu po žlicu pudinga. Odvojite 3 žlice kreme za ukrašavanje, a u ostatak umiješajte kakao. Izrežite biskvit za kolač na kvadratiće i stavite ih u posudu. Prokuhajte šećer s vodom, prelijte njime kockice biskvita, pokrijte i ostavite 30 minuta da se natapaju .Umiješajte ih u kremu s maslacem ali pazite da se pri tome ne raspadnu. Na ispečenu podlogu od prhkog tijesta oblikujte kremu da dobije oblik ježa. Tijelo ježića nabockajte štapićima badema, a glavu ostavite slobodnu. Neka se kolači 1 sat stvrdnjavaju u hladioniku. Pripremite čokoladnu ocaklinu za kolače. Čokoladni ježići se poslažu na pergament i preliju čokoladnom ocaklinom. Sačuvanom bijelom kremom naštrcajte im nosiće i oči. Ako Čokoladne ježiće ne pripremate za djecu, nego ste ih uz kavu namijenili za rođendan odrasle osobe, natopite kockice biskvita rumom umjesto šećernim sirupom. Uzmite 2 cl ruma na 3 žlice vode.