Gastronomija

INOVATIVNI BLAGDANSKI RECEPTI: Probajte čokoladne ježiće

Svi vole slatko, posebice u vrijeme blagdana. PortalOko je za vas izabrao one najinovativnije....

INOVATIVNI BLAGDANSKI RECEPTI: Probajte čokoladne ježiće

Sastojci za 16 kolača

 Čokoladni  ježići:

10 dag maslaca,

6 dag šećera,

malo soli,

16 dag brašna,

1 omot praška za puding od vanilije,

15 dag šećera,

25 dag omekšanog maslaca,

4  dag kakaa ,

1 ploča biskvita kupljenoga gotovog ili načinjenog kod kuće,

5  dag šećera,

1/2 šalice vode ,

 10 dag badema narezanih na štapiće,

30 dag masne čokoladne ocakline,

Čokoladni ježići imaju otprilike 2015  /480  kalorija po komadu. Zamijesite prhko tijesto za kolač od maslaca, šećera, soli i prosija­nog brašna. Zamotajte ga u aluminijsku foliju ili pergament , pa stavite na 2 sata u hladionik. Izrežite od kartona ovalni  oblik dugačak 7 cm zašiljen s  jedne strane. Zagrijte pećnicu na 200°. Razvaljajte tijesto da bude debelo 1/2 cm, pa uz pomoć šablone izrežite 16 oblika za ježiće. Izrezane oblike pecite 8-10 min na srednjoj preč­ki, zatim ih pustite da se na rešetki dokraja  ohlade. Pomiješajte prašak za puding sa 3 žlice mlijeka i žutanjcima. Pristavite preostalo mlije­ko sa šećerom. Kad provre, umiješajte  prašak za  pu­ding otopljen u mlijeku i mije­šajte. Maknite puding sa vatre neka se ohladi.  Miješajte maslac da se počne pjeniti. Kada puding i maslac budu iste temperature, u ma­slac umiješajte žlicu po žlicu pudinga. Odvojite 3 žlice  kreme za ukrašavanje, a u  ostatak umiješajte kakao. Izrežite biskvit za kolač na kvadratiće i stavite ih u posudu. Prokuhajte šećer s vodom, prelijte njime kockice biskvita, pokrijte i ostavite 30 minuta da se natapaju .Umiješajte ih u kre­mu s maslacem ali  pazite da se pri tome ne raspadnu. Na ispečenu podlogu od prhkog tijesta oblikujte kremu da dobije oblik ježa. Tijelo ježića nabockajte štapićima badema, a glavu ostavite slobodnu. Ne­ka se kolači 1 sat stvrdnjavaju u hladioniku. Pripremite čokoladnu ocaklinu za kolače. Čokoladni ježići se poslažu na pergament i preliju čokoladnom ocaklinom. Sačuvanom bijelom kremom naštrcajte im nosiće i oči.  Ako Čokoladne ježiće ne pripremate za djecu, nego ste ih uz kavu na­mijenili za rođendan odrasle osobe, natopite kockice biskvita rumom umjesto šećernim sirupom. Uzmite 2 cl ruma na 3 žlice vode.

  • Autor: kolači-recepti.info
  • Foto: kolači-recepti.info
  • Objavljen: 21.12.2014 12:52
  • Posljednja izmjena: 21.12.2014 12:53
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.