Savjeti

IZBJEGNITE NAJČEŠĆE GREŠKE: Kako ispeći savršen cheesecake?

Je li vam se ikada dogodilo da prilikom pečenja cheesecakea kolač pikne po sredini, gornji sloj zagori ili se pak mučite s prebacivanjem kolača na tanjur za serviranje? S ovih nekoliko jednostavnih savjeta ti problemi vas više nikad neće mučiti, a vaš cheesecake će biti, jednom riječju – savršen.

IZBJEGNITE NAJČEŠĆE GREŠKE: Kako ispeći savršen cheesecake?
Pripremite kalup za pečenje

Prije nego li u kalup stavite podlogu i smjesu za cheesecake, pravilno ga pripremite jer upravo to može presuditi uspjehu kolača. Odvojite kalup od dna te ga dno okrenite naopačke, tako ćete spriječiti lijepljenje biskvita u utorima. Nakon toga dno prekrijete papirom za pečenje i nakon toga namjestite kalup. To će pak znatno olakšati prijenos kolača na tanjur za serviranje.

Pecite na posudi za pečenje

U pećnicu na rešetku stavite posudu za pečenje, a na nju cheesecake u kalupu. Tako ćete spriječiti curenje sira i prljanje pećnice. Naime, kada se zagrije, maslac u keksima koji čine podlogu cheecakea se počinje topiti te može procuriti po pećenici, a posuda za pečenje će spriječiti curenje maslaca po pećnici.

Kolač prvo ohladite, a zatim rashladite

Prije nego li pečeni cheesecake stavite u hladnjak, ohladite ga na laganom hlađenju u pećnici s odškrinutim vratima i to na najmanje jedan sat. Ovaj trik će omogućiti cheesecakeu da se polako ohladi te će spriječiti nagle promjene u temperaturi, što pak može uzrokovati pucanje kolača.

Savjet plus: Za sjajan cheesecake preljev pomiješajte vrhnje s nekoliko kapi limuna i malo limunove korice. Kremu namažite preko kolača te cheescake posipajte malinama ili nekim drugim omiljenim šumskim voćem.
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: Ilustracija
  • Objavljen: 08.05.2014 10:20
  • Posljednja izmjena: 08.05.2014 10:18

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.