Elote! Tradicionalni meksički način savršeno pečenog kukuruza. U posudicu stavite 2 jušne žlice majoneze, ocijedite sok jedne limete, stavite mljevene chilli papričice, a zatim i mljevene dimljene paprike. Sve dobro promiješamo. Pokušajte koristiti svježe začine ako je to ikako moguće. Dobiven umak stavite u hladnjak.
Drugi korak! U zasoljenu vodu kuhajte kukuruze pet minuta, a zatim ih bacite na roštilj dok ne dobijete lijep kontrast boja. Nakon toga premažite ga rastopljenim maslacem, a zatim i prethodno dobivenim umakom. Nemojte štedjeti na premazu, a nakon toga obilno naribajte sir. Inače u tradicionalnoj recepturi nariba se sir “Cotija”, koji ima ukus manje slane fete, ali vi možete naribati Parmezan, pa manje soliti vodu u kojoj se kuhao kukuruz. Možete naribati i neki tvrdi masniji sir primjerice edamer ili fetu koja će također lijepo pasati kad se otopi na tek pečenim kukuruzima!
Za zorniji prikaz pogledajte vido u nastavku: