Zdrava hrana

Jedini recept za pečeni kukuruz koji ćete ikad trebati!

Malo tko ne voli pečen kukuruz ravno s roštilja na tanjuru. Pošteno ga posolimo i to je to. Dobro. Kad je baš pravi bal onda ga još premažemo rastopljenim maslacem pa zatim posolimo. Postoji li još bolji način?

Jedini recept za pečeni kukuruz koji ćete ikad trebati!
Elote! Tradicionalni meksički način savršeno pečenog kukuruza. U posudicu stavite 2 jušne žlice majoneze, ocijedite sok jedne limete, stavite mljevene chilli papričice, a zatim i mljevene dimljene paprike. Sve dobro promiješamo. Pokušajte koristiti svježe začine ako je to ikako moguće. Dobiven umak stavite u hladnjak.

Drugi korak! U zasoljenu vodu kuhajte kukuruze pet minuta, a zatim ih bacite na roštilj dok ne dobijete lijep kontrast boja. Nakon toga premažite ga rastopljenim maslacem, a zatim i prethodno dobivenim umakom. Nemojte štedjeti na premazu, a nakon toga obilno naribajte sir. Inače u tradicionalnoj recepturi nariba se sir “Cotija”, koji ima ukus manje slane fete, ali vi možete naribati Parmezan, pa manje soliti vodu u kojoj se kuhao kukuruz. Možete naribati i neki tvrdi masniji sir primjerice edamer ili fetu koja će također lijepo pasati kad se otopi na tek pečenim kukuruzima!

Za zorniji prikaz pogledajte vido u nastavku:

  • Autor: Dobra hrana
  • Foto: Screen shot
  • Objavljen: 07.08.2014 15:07
  • Posljednja izmjena: 07.08.2014 15:06
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.