Kada razmišljate o hrani, ljubičasta boja sigurno nije prva boja koje se sjetite. No, iako ovakva hrana možda nije svakodnevna na vašem jelovniku, za vaš cijeli organizam jako je dobro birati ljubičasto! Evo i zašto!
Ljubičasto sprječava prijevremeno starenjeOve namirnice ljubičastu boju duguju pigmentu zvanom antocijanin, koji je snažan zaštitni antioksidans i pomaže u snižavanju rizika od raka, jača pamćenje i doprinosi zdravom starenju.
Ljubičasto štiti srceLjubičasto voće i povrće bogato je flavonoidima, odnosno jednima od najmoćnijih fitokemikalija. Flavonoidi su dobri za srce, kardiovaskularni sustav i snižavaju rizik od srčanih bolesti
.
Jedite više ljubičastih namirnica!Ljubičasto povrće: Birajte patlidžane, ljubičasti kupus ili luk.
Ljubičasto voće: Grožđe, šljive, smokve i borovnice najčešće je ljubičasto voće.
Ljubičaste biljke: Čak i biljke ljubičaste boje, poput lavande, povoljno djeluju na vaše zdravlje. Osim divnog mirisa koji lavanda dodaje proizvodima za njegu kose i kože, ova biljka popravlja cirkulaciju i smanjuje tjeskobu, nesanicu i depresiju.
ordinacija.hr
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.