250 g malih škampa (kozica)
150 g majoneze
3 žlice ketchupa
2 žličice hrena
2 velike žlice soka limete
1 žličica maslinovog ulja
Sol, papar i po želji žličicu worchester umaka.
Za ukras: par listova salate rikole i par kozica.
U jednu posudu stavite majonezu, ketchup, hren, sok limete, maslinovo ulje te začinite paprom, solju i worchester umakom. Sve dobro promiješajte dok ne postane jednolična smjesa. U poklopljenom loncu (može u ribljem temeljcu) poširajte škampe, otprilike 2 minute. Nakon što se skuhaju procijedite, izvadite iz oklopa i ohladite.
Rikolu očistimo, operemo, ocijedimo i rasporedimo u koktel čaše (za martini i sl.). Škampe raspodijelite po salati. Sve zajedno prelijemo pripremljenim umakom, za ukras stavimo na vrh kozicu i kolut limete.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.