Projekt je osmislila i realizirala Turistička zajednica grada Dubrovnika, kao svojevrstan zanimljiv događaj koji se dotiče bogate gastronomske tradicije ali i ukazuje na suvremene trendove kulinarstva na našem području.
Glavni događaj prvog dana Good Food Festivala Dubrovnik 2015. – DUBROVAČKA TRPEZA, otvara se u 11 sati, na Stradunu. Prihod humanitarne „Trpeze“ namijenjen je Centru za ranu intervenciju pri školi za djecu s posebnim potrebama Osnovne škole Marin Držić. Cijena bona za hranu je kn 20,00, a za vino kn 15,00, prodaja bonova kreće od 10.30.
Drugo izdanje Good Food Festivala Dubrovnik započet će radionicom izrade „pandišpanja“ koji je tradicionalno bio neizostavan kolač na blagdanskim trpezama, u vremenu 10 do 12 sati u prostorima Humanitarne udruge DEŠA u Lazaretima. Pridružite se gospodjama u DEŠi i naučite pripremiti mekani „Pan di Spagna“ kojeg ćete ponosno regalati u nekoj svečanoj prigodi ili poslužiti dragim gostima uz kupicu rakije ili bićerin orahovice.
U turističkim uredima TZ grada Dubrovnika pronađite „Sweet Tooth Map“ – mapu za sladokusce i program Good Food Festivala te iskoristite priliku, krenite gradom u potrazi za najboljim slasticama ili povedite najdraže na večeru uz posebne jelovnike od 100 kuna u jedan od 28 restorana na cijelom području grada - a u pet vinskih barova (Razonoda, D'Vino, Grabovac, Matuško i Škar) posjetitelji će imati mogućnost kušati lokalna i regionalna vina uz posebnu ponudu i raznovrsne slatke i slane zagriske.
U restoranima Amfora, BanjeBeach, Oyster&Sushi Bota, Chihuahua , Culto, Dalmatino, Domino, Eden, Gusta me, Klarisa, Kopun, Mimoza, Moskar , Nishta, Orsan, Pantarul, Poklisar, Pupo, Riva Gravossa, Rozario, Sebastian, Shizuku, Stara loza, Taj Mahal (grad i Lero), Tezoro, Spaghetteria Toni, Ragusa2 služe se posebno za Good Food Festival sačinjeni meniji po iznimno popularnim cijenama. Na Brsaljama se održava Sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda uz sudjelovanje desetak proizvođača i Hrvatske i raznoliku ponudu.. „Dubrovnik na pjatu“ posebne su ture upoznavanja povijesti i tradicije, dok segment Gastroculture nudi filmske naslove s temom hrane.
Posebno izdvajamo premijeru filma „Burnt – paklena kuhinja“ s naslovnom ulogom Bradley Coopera, a organizira se u suradnji a Kinematografima Dubrovnik i Blitz film i video. Slatka popodneva u Imperialu, tradicionalno omiljena kod Dubrovčana i njihovih gostiju pružaju priliku u ugodnoj atmosferi šarmantnog stogodišnjaka, Hotela Hilton Imperial uz kavicu ili čaj kušati odabrane slatke zalogaje
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.