Hvalevrijedan projekt

JOŠ SAMO DVA DANA! Sladokusci će uživati u dubrovačkom Good Food Festivalu!

Bogatim programom u četvrtak 22.listopada započinje drugo izdanje Good Food Festivala Dubrovnik 2015., manifestacije koja je svojim prvim izdanjem oduševila sve posjetitelje.

JOŠ SAMO DVA DANA! Sladokusci će uživati u dubrovačkom Good Food Festivalu!
Projekt je osmislila i realizirala Turistička zajednica grada Dubrovnika, kao svojevrstan  zanimljiv događaj koji se dotiče bogate gastronomske tradicije ali i ukazuje na suvremene trendove kulinarstva na našem području.

Glavni događaj prvog dana Good Food Festivala Dubrovnik 2015. – DUBROVAČKA TRPEZA, otvara se u 11 sati, na Stradunu. Prihod humanitarne „Trpeze“ namijenjen je Centru za ranu intervenciju pri školi za djecu s posebnim potrebama Osnovne škole Marin Držić. Cijena bona za hranu je kn 20,00, a za vino kn 15,00, prodaja bonova kreće od 10.30.

Drugo izdanje Good Food Festivala Dubrovnik  započet će radionicom izrade „pandišpanja“ koji je tradicionalno bio neizostavan kolač na blagdanskim trpezama, u vremenu 10 do 12 sati u prostorima Humanitarne udruge DEŠA u Lazaretima. Pridružite se gospodjama u DEŠi i naučite pripremiti mekani „Pan di Spagna“ kojeg ćete ponosno regalati u nekoj svečanoj prigodi ili poslužiti dragim gostima uz kupicu rakije ili bićerin orahovice.

U turističkim uredima TZ grada Dubrovnika pronađite „Sweet Tooth Map“ – mapu za sladokusce i program Good Food Festivala te iskoristite priliku, krenite gradom u potrazi za najboljim slasticama ili povedite najdraže na večeru uz posebne jelovnike od 100 kuna u jedan od 28 restorana na cijelom području grada -  a u pet vinskih barova (Razonoda, D'Vino, Grabovac, Matuško i Škar) posjetitelji će imati mogućnost kušati lokalna i regionalna vina uz posebnu ponudu i raznovrsne slatke i slane zagriske.

U restoranima  Amfora, BanjeBeach, Oyster&Sushi Bota, Chihuahua , Culto, Dalmatino, Domino, Eden, Gusta me, Klarisa, Kopun, Mimoza, Moskar , Nishta, Orsan, Pantarul, Poklisar, Pupo, Riva Gravossa, Rozario, Sebastian, Shizuku, Stara loza, Taj Mahal (grad i Lero),  Tezoro, Spaghetteria Toni, Ragusa2 služe se posebno za Good Food Festival sačinjeni meniji po iznimno popularnim cijenama.  Na Brsaljama se održava  Sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda uz sudjelovanje desetak proizvođača i Hrvatske i raznoliku ponudu.. „Dubrovnik na pjatu“ posebne su ture upoznavanja povijesti i tradicije, dok segment Gastroculture nudi  filmske naslove s temom hrane.

Posebno izdvajamo premijeru filma „Burnt – paklena kuhinja“  s naslovnom ulogom Bradley Coopera, a organizira se u suradnji a Kinematografima Dubrovnik i Blitz film i video. Slatka popodneva u Imperialu, tradicionalno omiljena kod Dubrovčana i njihovih gostiju pružaju priliku u ugodnoj atmosferi šarmantnog stogodišnjaka, Hotela Hilton Imperial uz kavicu ili čaj kušati odabrane slatke zalogaje
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: ilustracija
  • Objavljen: 20.10.2015 17:24

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.