Peter Augustus, fotograf iz Teksasa došao je originalnu ideju kako vjerno pokazati što se nalazi u mnogima omiljenim jelima brze hrane, pa je tako jela poput pilećih medaljona i hot-doga fotografirao s pravim, sirovim
mesom, odnosno dijelim životinjskog mesa od kojega je napravljeno to jelo.
Tako se pileći medaljoni rade ni više ni manje nego od pilećih nogica, ako jedete sendvič sa šunkom zapravo jedete svinjske papke, hrenovka u hot-dogu zapravo je komad svinjskog crijeva, a hamburger je napravljen od dijelova svinjske njuške. A fotografije možete pogledati
ovdje.
Fotograf Augustus kaže kako je inspiraciju za projekta dobio preseljenjem u Hong Kong, te da cilj nije bilo ova popularna jela prikazati odbojnima već podići svijest o tome od čega se zapravo rade popularna jela.
Kako navodi, na Zapadu većina ljudi niti ne vidi od čega točno se proizvodi hrana koju jedu, a kada god
kupujemo namirnice one su uredno zapakirane. U Hong Kongu je sasvim drugačija priča, kaže fotograf te dodaje: 'Na dnevnoj bazi odlazio sam u mesnice gdje se nalaze svinjske glave, crijeva, oči i srce, a ti dijelovi vise ni više ni manje nego na kukama. Stoga je nemoguće bilo vidjeti svaki dan komade mesa koje bih na kraju dobio u svom obroku u lokalnom restoranu.'
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.