Savjeti

Kako koristiti mladi krumpir?

Ako govorimo o krumpiru i njegovoj kori, tekstura i debljina ovise o vrsti ploda i o fazi rasta. Mladi krumpir se iz zemlje vadi ranije i u pravilu je manje "brašnast".

Kako koristiti mladi krumpir?
Pri kupovini mladog krumpira uvijek odaberite tvrde, suhe i čiste komade. Malo zemlje na njemu neće smetati jer ga ona štiti od oštećenja i propadanja.

Krumpiri su prirodni antioksidant, a sadrže vlakna koja su neophodna za zdravlje te vitamin C.

Korištenje mladog krumpira

Sredstvo za guljenje krumpira van nije potrebno. Uzmite čistu spužvicu ili malo grubog materijala i očistite ga tako pod vodom. Kako je kora mladog krumpira tanka, neće vam smetati pri jelu i ako je malo ostane. Čuvajte ga u prozračnoj, tamnoj i hladnijoj prostoriji te ga iskoristite par dana nakon kupovine.

Krumpir s maslinovim uljem i bijelim lukom

Prokuhajte ga kratko, stavite na masni papir prelijete maslinovim uljem, dodajte češnjak, sol i papar te ostavite u pećnici oko 20 minuta na 220 stupnjeva. Jednostavno ga izvadite iz pećnice, pospite peršinom i uživajte! Ako nemate vremena, jednostavno skuhani krumpir prelijte jogurtom i začinima.
ordinacija.
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: Ilustracija
  • Objavljen: 27.05.2014 08:46
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.