Pogotovo je opasno ukoliko hrana stoji na toplom jer se brže kvari i mikroorganizmi se brže razmnožavaju. Upravo zbog toga smo ljeti podložni češćem trovanju hranom, piše savjetnica.com
Uzročnici trovanja mogu se proširiti i putem nečistih ruku, pribora, posuđa i radnih površina. Znakovi trovanja hranom mogu biti slijedeći:
- proljev i/ili povraćanje - Kako je trovanje hranom povezano s probavom, tako su i znakovi proljev i povraćanje. Često oboljeli pati i od jednog i od drugog.
- povišena temperatura također je znak trovanja, no ne mora se pojaviti kod svih pacijenata.
- grčevi u trbuhu
- glavobolja
- osjećaj hladnoće također prate trovanje.
Problem nastaje jer je potrebno tijelu nadoknaditi izgubljenu tekućinu. A to je posebno važno tijekom vrućih ljetnih mjeseci kada je našem organizmu potrebna dodatna tekućina. Mnogo pacijenata izgubi apetit zbog konstantnog povraćanja i proljeva, no on se, nakon što se želudac smiri, ponovno vraća u normalu.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.